Handige tips om te besparen.

Leven met een Budget

 

Maak de boodschappen op 

Koop bewust en maak op wat je koopt.

Kijk op een vaste dag in de week je voorraad na en maak deze op.

Hierdoor voorkom je dat je eten moet weggooien omdat de houdbaarheidsdatum is overschreden. 

 

Laat je niet verleiden door folders
De folders die regelmatig op de deurmat vallen maken het door aanbiedingen verleidelijk om aankopen te doen die je eigenlijk niet nodig hebt en er ook geen geld voor is. Door het plakken van een JA/NEE sticker op je brievenbuis zorg je er voor dat er geen folders meer zullen worden bezorgd. Wil je toch weten of er een bepaald product in de aanbieding is kan je het gemakkelijk op internet opzoeken. 

Snoepen Roken en Drinken,
We weten allemaal dat het beste is om te stoppen met Roken, alcohol met mate te drinken en gezonder te snoepen. Reken maak voor jezelf na hoeveel je uitgeeft aan deze zaken. 

Boodschappen
Maak een boodschappenlijst en haal één keer per week alle boodschappen bij een goedkope supermarkt zo ben je minder geld kwijt zijn dan wanneer je meerdere keren per week naar de supermarkt gaat. Door het werken met een lijstje voorkom je dat je onnodige zaken in huis haalt. Natuurlijk moet je je wel aan het lijstje houden. 

Online inkopen
Bij heel veel producten loont het om op internet de prijzen te vergelijken. Vaak scheelt het veel geld om producten op internet te kopen in plaats van in de winkel. Let wel op dat de aankopen nooit met “gespreid” betalen gaat.

Koop/Verkoop Tweedehands 
Er zijn heel veel websites waar er goederen 2e hands aangeboden worden. Het is in de meeste gevallen ideaal om goedkoop spullen aan te schaffen vis deze kanalen. Op deze websites kun je niet alleen spullen kopen, het is ook een handige plaats om je eigen spullen te verkopen.

Uitverkoop
Houd voor de aanschaf van kleding en schoenen de uitverkoop in de gaten. Meestal in Januari en Juli dit kan veel geld besparen.

Feestdagen
December is van oudsher de duurste maand van het jaar. Als je Sinterklaas en Kerst viert met cadeaus vraag praktische geschenken waar je langer plezier van hebt dan een fles wijn of een doos bonbons.